default-logo
ciao@dacarla.se   0708-81 65 35

Innehåll: 350 g

Ingredienser: 100% ekologisk tapiokamjöl.

Tillagning: Tapiokamjöl eller tapiokastärkelse är ett stärkelserikt mjöl som kan användas som redning och kan ersätta till exempel majsen eller potatismjöl och används som ett förtjockningsmedel för soppor, såser och för delikatesser och desserter eftersom det ger fin genomskinlig glans.

Tapiokamjöl kan även användas i glutenfri bakning som ett stärkelserikt mjöl som man blandar med mer proteinrika mjölsorter. När du tillsätter tapiokamjöl ger det en mjuk och krämig konsistens, dessutom tjocknar den så snabbt att det ibland kan användas för att korrigera tjockleken på rätt såser före servering!

Näringsinnehåll per 100 gram:

Energi 1519 kJ / 358 kcal

Fett 0,02 g

– varav mättat fett 0,01 g

Kolhydrater 88,69 g

– varav sockerarter 3,35 g

Protein 0,2 g

Fiber 0,9 g

Salt < 0,01 g