default-logo
ciao@dacarla.se   0708-81 65 35

Innehåll: 350 g

Ingredienser: 100 % ekologiskt tapiokamjöl

Näringsvärde 100 g:
Energi Kj (1519)
Energi kcal (358)
Protein 0,2 g
Kolhydrat 88,69 g (varav sockerarter 3,35 g)
Fett 0,02 g
Fiber 0,9 g

Salt 0,01 g

Tillagning: Tapiokamjöl eller tapiokastärkelse är ett stärkelserikt mjöl som kan användas som redning och kan ersätta till exempel majsen eller potatismjöl och används som ett förtjockningsmedel för soppor, såser och för delikatesser och desserter eftersom det ger fin genomskinlig glans.

Tapiokamjöl kan även användas i glutenfri bakning som ett stärkelserikt mjöl som man blandar med mer proteinrika mjölsorter. När du tillsätter tapiokamjöl ger det en mjuk och krämig konsistens, dessutom tjocknar den så snabbt att det ibland kan användas för att korrigera tjockleken på rätt såser                                                                                                           före servering!