default-logo
ciao@dacarla.se   0708-81 65 35

durrasallad_litendurrasallad_stor
Smaka på vår goda och glutenfria durrasallad med rödkål, apelsin och feta
. Durrakorn smakar milt och passar bra som ersättare till ris, pasta, bulgur och couscous. Kornen behöver blötläggas i cirka tre timmar innan de kokas. Det fungerar utmärkt att koka en större mängd durra och frysa in i måltidsportioner om man vill underlätta i vardagen. I den här salladen serverar vi durran ljummen tillsammans med rödkål, apelsin och fetaost. En god sallad som kan ätas som den är eller som tillbehör till exempelvis kyckling. Receptet är framtaget i samarbete med GF Glutenfri Matglädje.

För 4 portioner behöver du:
Durra
2 dl Da Carlas ekologiska durrakorn
5 dl vatten
1 glutenfri grönsaksbuljongtärning

Sallad
¼ rödkålshuvud
2 apelsiner
100 g fetaost

Dressing
2 msk olivolja
½ msk vinäger
1 msk juice från apelsin
1 krm salt
½ krm nymald svartpeppar

Gör så här:
Skölj och blötlägg durrakornen i minst 3 timmar. Koka upp vatten, durra och buljong i en kastrull. Sänk värmen och låt kornen småputtra tills de är helt mjuka, i cirka 15 minuter, häll av eventuellt kokvatten från durran.
Skölj och finstrimla rödkålen. Skär skalet av apelsinerna och skiva dem i tunna skivor. Pressa några apelsinskivor till en matsked juice till dressingen.
Blanda ingredienserna till dressingen och slå hälften av dressingen över den varma durran och blanda om. Tillsätt ytterligare en fjärdedel av dressingen till rödkålen och massera in dressingen i kålen.
Blanda durra, rödkål, apelsin och fetaost och lägg upp det på ett stort fat, ringla över resten av dressingen. Servera salladen lätt ljummen.
Smaklig måltid!