default-logo
ciao@dacarla.se   0708-81 65 35
Processed with VSCO with hb1 preset

Om du tror att det inte går att baka kladdkakor utan ägg tror du fel! Den här veganska och glutenfria kladdkakan är otroligt kladdigt, chokladig och går väldigt snabbt att vispa ihop! Den hemliga ingrediensen? Kikärtsspad!

Processed with VSCO with hb1 preset

Du behöver:

  • Kikärtsspad från ett paket kikärtor
  • 2,5 dl durramjöl
  • 1,5 dl kokossocker
  • 1 dl kokosolja
  • 1 msk bakpulver

Processed with VSCO with hb1 preset

Gör såhär:

  • Sätt på ugnen på 185 grader
  • Vispa ihop kikärtsspadet och kokossockret
  • Smält kokosoljan
  • Tillsätt durramjölet, lite i taget.
  • Häll i kokosoljan
  • Lägg i bakpulvret
  • Vispa ner mer mjöl eller socker efter önskad smak och konsistens.
  • Smöra en form eller använd bakpapper, grädda i ugn i cirka 15-20 minuter.

Inget salt behövs eftersom kikärtsspadet har lite saltig smak! Garnera med kanel, kakao nibs och krossade jornötter.

Buon appetito!

Processed with VSCO with hb1 preset