default-logo
ciao@dacarla.se   0708-81 65 35

Titta på videon HÄR 

Du behöver:

25 gram jäst

70 gram vegetabiliskt fett

0,5 gram saffran

1 dl björksocker eller kokossocker

3,5 dl mandelmjölk

1/2 tsk salt

Ca 8 dl fonio mjöl

 Gör såhär:

  • Smält fettet
  • Blanda ner sockret, saltet och saffranet med det smälta fettet
  • Tillsätt mandelmjölken och sedan jästen
  • Arbeta in nästan allt av mjölet för hand eller i en bakmaskin
  • Låt degen jäsa i 1 timme eller tills den är lite elastisk.
  • Forma till bullar på en mjölad arbetsbänk
  • Dela upp i lika stora bullar och rulla sedan ut till korvar
  • Snurra in ändarna till mitten så att lussekatter formas
  • Låt jäsa under bakduk i 40 min. Sätt ugnen på 225 grader
  • Grädda i 8-10 min.
  • Om ni använder gojibär som vi gjort, lägg på de efter gräddningen.