Pajskal
5 dl da Carla durramjöl (hälften kan bytas ut mot havremjöl)
100 g smör, rumsvarmt
1,5 msk psylliumhusk
2 ägg
2 msk kallt vatten
1 krm salt
Fyllning
2 st burkar kantareller à 200 g, alternativt 200 g färska kantareller
2 ägg
2 dl mjölk
1 liten rödlök
200 g brieost
1 msk färsk timjan eller 0.5 tsk torkad
svartpeppar
salt
Gör så här
Börja med pajskalet. Rör ihop alla ingredienser i en bunke och låt stå i 5 minuter. Knåda ihop degen och tryck sedan ut den i en pajform, 24 cm i diameter. Låt stå i kyl i 15 minuter. Nagga botten och förgrädda pajskalet i 10 minuter i 200 grader.
Gör nu fyllningen. Finhacka löken och stek den mjuk i en stekpanna med smör tillsammans med timjan. Tillsätt svampen och stek tills all vätska har försvunnit. Salta och peppra efter smak. Lägg svampen i pajskalet. Skiva brieosten i ca 1 cm tjocka skivor och lägg ut ovanpå svampen.
Rör ihop ägg och mjölk en skål och häll över pajen. Strö över lite färsk eller torkad timjan.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 min i 225 grader. Pajen är klar när äggstanningen har blivit fast. Täck pajen med folie om den får för mycker färg mot slutet av gräddningen.
Servera med en god sallad.