ingredienser
Kaka:
150 g mjölkfritt smör
2 dl växtbaserad mjölk (havre, cashew, mandel eller soja)
2,5 dl kokossocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
4,5 dl da Carla durramjöl
Glasyr:
150 g mjölkfritt smör
0,75 dl espresso
2 msk kakao
5 dl florsocker
1–2 dl riven kokos till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C och klä en bakform (ca 20x30) med bakplåtspapper.
Smält smöret och rör ner växtmjölken.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Häll ner smörblandningen i de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Under tiden, gör glasyren: Smält smöret i en kastrull och tillsätt espresso, kakao och florsocker. Rör ihop till en slät smet.
Bred glasyren över den avsvalnade kakan och strö över riven kokos.
Skär i rutor och njut!