ingredienser
5 ägg
1 ¼ dl strösocker
190 g da Carlas Durramjöl
2 ½ tsk bakpulver
100 g naturell yoghurt
fyllning (förslag)
Jordgubbssylt
Färska jordgubbar
2,5 dl Visprädde,
250 g Mascarpone
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C (varmluft)
Vispa ägg och socker pösigt i en stor bunke – det ska bli ljust och fluffigt.
Blanda durramjöl och bakpulver i en separat skål.
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
Bred ut smeten jämnt på en bakpappersklädd plåt, ca 30×40 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 5–7 minuter tills ytan är gyllene och kakan känns fast.
Vänd upp kakan på ett nytt bakplåtspapper (gärna sockrat), dra bort det gamla pappret och låt svalna med en kökshandduk över.
Bred på valfri fyllning när botten svalnat – t.ex. sylt, grädde och färska bär.
Rulla ihop från långsidan och låt gärna vila i kyl en stund före servering.
Skär i skivor och servera.