


glutenfri rulltårta | på durramjöl
8-10 portioner | 175°
Med da Carlas Durramjöl kan du baka en glutenfri rulltårta som både smakar gott och är snäll mot magen. Durramjöl är naturligt glutenfritt och innehåller nyttiga fibrer, mineraler och långsamma kolhydrater – ett bra val för dig som vill baka lite hälsosammare.
Det här är ett enkelt basrecept på glutenfri rulltårta. Vi har fyllt vår med jordgubbssylt, färska jordgubbar och mascarponegrädde – en somrig och fräsch kombination som brukar bli populär. Men du kan så klart fylla den med vad du har hemma och tycker om, som blåbär, chokladkräm, lemoncurd eller bara vispad grädde.
Rulltårtan blir luftig, mjuk och lätt att rulla. Perfekt som fika, dessert eller till kalaset.
8-10 portioner | 175°
Med da Carlas Durramjöl kan du baka en glutenfri rulltårta som både smakar gott och är snäll mot magen. Durramjöl är naturligt glutenfritt och innehåller nyttiga fibrer, mineraler och långsamma kolhydrater – ett bra val för dig som vill baka lite hälsosammare.
Det här är ett enkelt basrecept på glutenfri rulltårta. Vi har fyllt vår med jordgubbssylt, färska jordgubbar och mascarponegrädde – en somrig och fräsch kombination som brukar bli populär. Men du kan så klart fylla den med vad du har hemma och tycker om, som blåbär, chokladkräm, lemoncurd eller bara vispad grädde.
Rulltårtan blir luftig, mjuk och lätt att rulla. Perfekt som fika, dessert eller till kalaset.
8-10 portioner | 175°
Med da Carlas Durramjöl kan du baka en glutenfri rulltårta som både smakar gott och är snäll mot magen. Durramjöl är naturligt glutenfritt och innehåller nyttiga fibrer, mineraler och långsamma kolhydrater – ett bra val för dig som vill baka lite hälsosammare.
Det här är ett enkelt basrecept på glutenfri rulltårta. Vi har fyllt vår med jordgubbssylt, färska jordgubbar och mascarponegrädde – en somrig och fräsch kombination som brukar bli populär. Men du kan så klart fylla den med vad du har hemma och tycker om, som blåbär, chokladkräm, lemoncurd eller bara vispad grädde.
Rulltårtan blir luftig, mjuk och lätt att rulla. Perfekt som fika, dessert eller till kalaset.
ingredienser
5 ägg
1 ¼ dl strösocker
190 g da Carlas Durramjöl
2 ½ tsk bakpulver
100 g naturell yoghurt
fyllning (förslag)
Jordgubbssylt
Färska jordgubbar
2,5 dl Visprädde,
250 g Mascarpone
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C (varmluft)
Vispa ägg och socker pösigt i en stor bunke – det ska bli ljust och fluffigt.
Blanda durramjöl och bakpulver i en separat skål.
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
Bred ut smeten jämnt på en bakpappersklädd plåt, ca 30×40 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 5–7 minuter tills ytan är gyllene och kakan känns fast.
Vänd upp kakan på ett nytt bakplåtspapper (gärna sockrat), dra bort det gamla pappret och låt svalna med en kökshandduk över.
Bred på valfri fyllning när botten svalnat – t.ex. sylt, grädde och färska bär.
Rulla ihop från långsidan och låt gärna vila i kyl en stund före servering.
Skär i skivor och servera.