ingredienser
4 apelsiner, zest + frukt
200 g smör, mjukt (plus lite extra till formen)
2 dl kokossocker (eller motsvarande mängd sötningsmedel om du föredrar)
4 ägg
125 g da Carla durramjöl
75 g polenta (eller majsmjöl)
2 tsk bakpulver
100 g naturell yoghurt
Gör så här
Zesta apelsinerna och ställ zesten åt sidan. Skär bort det vita innerskalet från apelsinerna och skiva dem tunt. Ta bort eventuella kärnor.
Klä en springform ( ca 23 cm) med bakplåtspapper. Smörj bakplåtspapprets botten med lite smör. Lägg apelsinskivorna i botten av formen, omlott, så mycket av ytan som möjligt täcks.
Vispa ihop smör, kokossocker och apelsinzest tills blandningen är ljus och fluffig. Tillsätt äggen ett i taget. Vänd ner durramjöl, polenta och bakpulver. Rör ner yoghurten. Om smeten känns för tjock, tillsätt lite mer yoghurt tills konsistensen är mjuk men inte rinnig.
Häll smeten över apelsinskivorna i formen.
Grädda i 180°C i 35–40 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr.
Låt svalna innan du lossar kakan från formen. Förvara i kylskåp, då håller kakan upp till tre dagar.