glutenfria madeleines

0,00 kr
ca 15 madeleines | 240°

De här madeleinesen är inte bara naturligt glutenfria, de är också otroligt saftiga och fulla av smak – perfekta för ett mysigt höstfika. Vi har uppdaterat det klassiska receptet genom att byta ut vetemjölet mot en näringsrik blandning av bovete- och durramjöl från da Carla.

Denna smarta kombination av mjöl ger dem en fantastisk, fyllig smak och en härligt saftig konsistens. Bovetemjölet ger kakorna en rustik och djupt nötig smak och är en bra källa till fibrer och protein. Durramjölet bidrar med den mjuka smulan som gör dem så oemotståndliga, samtidigt som det är rikt på mineraler som järn och antioxidanter.

Resultatet är madeleines som är enkla att baka och ljuvligt goda att njuta av. Perfekta till en kopp kaffe, te eller varm choklad en regnig höstdag.

ca 15 madeleines | 240°

De här madeleinesen är inte bara naturligt glutenfria, de är också otroligt saftiga och fulla av smak – perfekta för ett mysigt höstfika. Vi har uppdaterat det klassiska receptet genom att byta ut vetemjölet mot en näringsrik blandning av bovete- och durramjöl från da Carla.

Denna smarta kombination av mjöl ger dem en fantastisk, fyllig smak och en härligt saftig konsistens. Bovetemjölet ger kakorna en rustik och djupt nötig smak och är en bra källa till fibrer och protein. Durramjölet bidrar med den mjuka smulan som gör dem så oemotståndliga, samtidigt som det är rikt på mineraler som järn och antioxidanter.

Resultatet är madeleines som är enkla att baka och ljuvligt goda att njuta av. Perfekta till en kopp kaffe, te eller varm choklad en regnig höstdag.


 

utrustning

en madeleineplåt

ingredienser

  • 75 gram kokossocker

  • 65 gram smör (gärna lättsaltad)

  • 80 gram bovetemjöl

  • 30 gram durramjöl

  • 25 gram majsstärkelse

  • 1/2 tesked bakpulver

  • 40 gram filmjölk

  • en nypa vaniljpulver ( eller 1 tsk vaniljsocker)

  • 2 ägg

  • 4 matskedar äppelmos
    valfritt 1,5 matskedar rom eller amaretto)

  • en Madeleineplåt

Gör så här

  • Blanda rörsocker och smör i en skål. Tillsätt sedan bovetemjöl, durramjöl, majsstärkelse, bakpulver, vanilj och ägg. Blanda tills du får en slät smet.

  • Rör ner filmjölk och äppelmos. Blanda till en jämn smet. Tillsätt sist rom/amaretto och blanda snabbt igen.

  • Fyll madeleineformarna till cirka 3/4.

  • Sätt in madeleineplåten i ugnen. Grädda först i 6 minuter på 240°C. Sänk sedan temperaturen till 200°C och grädda i ytterligare 4 minuter.

  • Låt madeleinerna svalna i formen i några minuter innan du försiktigt stjälper ut dem. Servera som de är eller pudra med lite florsocker