utrustning
en madeleineplåt
ingredienser
75 gram kokossocker
65 gram smör (gärna lättsaltad)
80 gram bovetemjöl
30 gram durramjöl
25 gram majsstärkelse
1/2 tesked bakpulver
40 gram filmjölk
en nypa vaniljpulver ( eller 1 tsk vaniljsocker)
2 ägg
4 matskedar äppelmos
valfritt 1,5 matskedar rom eller amaretto)en Madeleineplåt
Gör så här
Blanda rörsocker och smör i en skål. Tillsätt sedan bovetemjöl, durramjöl, majsstärkelse, bakpulver, vanilj och ägg. Blanda tills du får en slät smet.
Rör ner filmjölk och äppelmos. Blanda till en jämn smet. Tillsätt sist rom/amaretto och blanda snabbt igen.
Fyll madeleineformarna till cirka 3/4.
Sätt in madeleineplåten i ugnen. Grädda först i 6 minuter på 240°C. Sänk sedan temperaturen till 200°C och grädda i ytterligare 4 minuter.
Låt madeleinerna svalna i formen i några minuter innan du försiktigt stjälper ut dem. Servera som de är eller pudra med lite florsocker