glutenfria scones med durra och hirs

0,00 kr
4-6 st | 225°

Börja helgen med nygräddade, glutenfria scones som fyller köket med en underbar doft. Dessa scones är otroligt enkla att göra och kräver bara en handfull ingredienser. Med durramjöl och hirsmjöl från da Carla får du ett näringsrikt bröd som är perfekt till frukost eller brunch.

Durra och hirs är två näringsrika fullkorn som bidrar med fibrer och protein, vilket ger dig en god start på dagen. Resultatet blir saftiga scones med en härlig, krispig yta som passar perfekt att bryta itu och servera med smör, sylt och en kopp te.

4-6 st | 225°

Börja helgen med nygräddade, glutenfria scones som fyller köket med en underbar doft. Dessa scones är otroligt enkla att göra och kräver bara en handfull ingredienser. Med durramjöl och hirsmjöl från da Carla får du ett näringsrikt bröd som är perfekt till frukost eller brunch.

Durra och hirs är två näringsrika fullkorn som bidrar med fibrer och protein, vilket ger dig en god start på dagen. Resultatet blir saftiga scones med en härlig, krispig yta som passar perfekt att bryta itu och servera med smör, sylt och en kopp te.


 

ingredienser

  • 2 dl da Carlas durramjöl

  • 2 dl da Carlas hirsmjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • ½ tsk salt

  • 50 g smör eller mjölkfritt margarin, kylskåpskallt

  • 2 dl filmjölk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225 °C och klä en plåt med bakplåtspapper.

  • Blanda de torra ingredienserna: durramjöl, hirsmjöl, bakpulver och salt i en skål.

  • Tillsätt det kalla smöret i små tärningar och nyp ihop med mjölblandningen tills det blir en smulig deg. Ett smidigt alternativ är att snabbt mixa ihop mjöl och smör i en matberedare tills det är smuligt.

  • Häll i filmmjölken och rör snabbt ihop till en deg. Arbeta inte degen för mycket. Den ska vara lite klibbig.

  • Dela degen i 4-6 bitar och forma dem till runda bollar eller platta kakor. Lägg dem på plåten.

  • Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Sconesen är klara när de har fått en fin färg.