ingredienser
2 dl da Carlas durramjöl
2 dl da Carlas hirsmjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör eller mjölkfritt margarin, kylskåpskallt
2 dl filmjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 225 °C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda de torra ingredienserna: durramjöl, hirsmjöl, bakpulver och salt i en skål.
Tillsätt det kalla smöret i små tärningar och nyp ihop med mjölblandningen tills det blir en smulig deg. Ett smidigt alternativ är att snabbt mixa ihop mjöl och smör i en matberedare tills det är smuligt.
Häll i filmmjölken och rör snabbt ihop till en deg. Arbeta inte degen för mycket. Den ska vara lite klibbig.
Dela degen i 4-6 bitar och forma dem till runda bollar eller platta kakor. Lägg dem på plåten.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Sconesen är klara när de har fått en fin färg.