0
Gå vidare till innehåll
da Carla
Om oss
vårt sortiment
Recept
da Carla
Om oss
vårt sortiment
Recept
Om oss
vårt sortiment
Recept
Recept glutenfri färskpasta | med durra-, hirs- & tapiocamjöl
GlutenfriPasta01.jpg Bild 1 av
GlutenfriPasta01.jpg
GlutenfriPasta01.jpg

glutenfri färskpasta | med durra-, hirs- & tapiocamjöl

0,00 kr
ca 4 portioner

Är du sugen på hemlagad pasta men undviker gluten? Då har du hittat rätt! Med vårt recept och da Carlas ekologiska mjöler kan du skapa en fantastisk glutenfri färskpasta. Vi har fått otroligt positiv feedback, även från de som vanligtvis äter gluten och hoppas verkligen att du också kommer att älska den!

da Carlas ekologiska durramjöl och hirsmjöl är näringsrika baser som bidrar med fiber, protein, mineraler som järn och magnesium, samt naturliga antioxidanter. Tillsammans med tapiokamjöl och klibbrismjöl ger de en deg som är lätt att arbeta med och en pasta med fin, elastisk konsistens.

Antal:
Lägg i kundvagnen
ca 4 portioner

Är du sugen på hemlagad pasta men undviker gluten? Då har du hittat rätt! Med vårt recept och da Carlas ekologiska mjöler kan du skapa en fantastisk glutenfri färskpasta. Vi har fått otroligt positiv feedback, även från de som vanligtvis äter gluten och hoppas verkligen att du också kommer att älska den!

da Carlas ekologiska durramjöl och hirsmjöl är näringsrika baser som bidrar med fiber, protein, mineraler som järn och magnesium, samt naturliga antioxidanter. Tillsammans med tapiokamjöl och klibbrismjöl ger de en deg som är lätt att arbeta med och en pasta med fin, elastisk konsistens.

ca 4 portioner

Är du sugen på hemlagad pasta men undviker gluten? Då har du hittat rätt! Med vårt recept och da Carlas ekologiska mjöler kan du skapa en fantastisk glutenfri färskpasta. Vi har fått otroligt positiv feedback, även från de som vanligtvis äter gluten och hoppas verkligen att du också kommer att älska den!

da Carlas ekologiska durramjöl och hirsmjöl är näringsrika baser som bidrar med fiber, protein, mineraler som järn och magnesium, samt naturliga antioxidanter. Tillsammans med tapiokamjöl och klibbrismjöl ger de en deg som är lätt att arbeta med och en pasta med fin, elastisk konsistens.


 

Ingredienser:

  • 45 g rismjöl (fint, vitt)

  • 40 g klibbrismjöl (Mochikomjöl)

  • 25 g da Carla ekologiska durramjöl

  • 80 g da Carla ekologiska Tapiokamjöl

  • 30 g da Carla ekologiska hirsmjöl

  • 8 g xantangummi

  • ¼ tsk fint havssalt

  • 3 ägg + 1 äggula (medelstora ägg, cirka 165 gram totalvikt)

Gör så här:

GÖR DEGEN

  • Blanda de torra ingredienserna (mjöl, xantangummi, salt) i en stor skål. Häll ut blandningen på en ren bänk. Gör en stor grop i mitten och knäck i äggen + äggulan. Vispa äggen försiktigt med en gaffel. Börja dra in mjöl från kanterna, lite i taget, tills det börjar bildas en deg.

  • När degen blir för fast för gaffeln – knåda vidare med händerna. Den ska vara fast och seg. Om den är för torr, tillsätt 1/8 tsk vatten (endast vid behov). Om du kavlar för hand: tillsätt 1/4 tsk kallt vatten från början.

  • Knåda degen i ca 10 minuter tills den är jämn och elastisk.

  • Slå in degen tätt i plastfolie. Förvara i kylen i 12–24 timmar.

    KAVLA OCH FORMA PASTAN

  • Dela degen i 6 bitar. Förvara bitarna du inte använder i plast.

  • Ställ in pastamaskinen på tjockaste läget. Pudra lätt med mochikomjöl.

  • Platta till en degbit med händerna. Kavla ev. lite med kavel så att den får plats i maskinen. Kör genom maskinen på tjockaste inställningen några gånger. Vik ihop och kör igen vid behov. Undvik extra mjöl.

  • Minska tjockleken stegvis och kör degen en gång per nivå tills du når näst tunnaste inställningen (vanligtvis nivå 5 av 6).

  • Forma pastan direkt med maskintillbehör (t.ex. spaghetti/tagliatelle) eller använd till fylld pasta (ravioli, tortellini m.m.).

  • Knåda ihop degrester och kör igenom från början.

  • Lägg färdig pasta på en lätt mjölad bricka eller skärbräda. Fortsätt tills all deg är använd.

    TILLAGNING, FÖRVARING OCH SERVERING

    Tillaga direkt:

  • Vanlig pasta: Koka i saltat vatten ca 3 minuter.

  • Fylld pasta: Koka i 5–8 minuter beroende på tjocklek.

  • Smaka av – pastan ska vara al dente.

    Förvara i kylen:

  • Vanlig pasta: Lufttät burk. Fylld pasta: Lager med bakplåtspapper emellan i burk med lock.

  • Håller ca 1–2 dagar.

    Frysa in:

  • Lägg pasta på bricka med bakplåtspapper. Frys snabbt. Lägg över i fryspåsar eller lufttät burk.

  • Håller upp till 3 månader.

  • Koka direkt från fryst – ingen upptining behövs.

    SERVERA

  • Servera nykokt med din favoritsås. Exempel: tomatsås, smör och salvia, gräddsås, olivolja och parmesan.

 

vårt sortiment

om oss

recept & inspiration

tävling & tävlingsvillkor