


Ultimata krispiga pajskalet | med hirs-, durra-, havre- och tapiokamjöl
6-12 portioner | +60 min
Med da Carlas mjöler skapar du ett perfekt pajskal som är enkelt att kavla ut och ger ett underbart krispigt och smakrikt resultat. Receptets bas av hirs och durra är rik på fibrer och protein, vilket skapar en robust och näringsrik deg. Tillsammans med havremjöl som är en bra källa till betaglukaner, B-vitaminer och mineraler, ger det dig en näringsrik pajdeg som passar utmärkt för alla sorters pajer.
6-12 portioner | +60 min
Med da Carlas mjöler skapar du ett perfekt pajskal som är enkelt att kavla ut och ger ett underbart krispigt och smakrikt resultat. Receptets bas av hirs och durra är rik på fibrer och protein, vilket skapar en robust och näringsrik deg. Tillsammans med havremjöl som är en bra källa till betaglukaner, B-vitaminer och mineraler, ger det dig en näringsrik pajdeg som passar utmärkt för alla sorters pajer.
6-12 portioner | +60 min
Med da Carlas mjöler skapar du ett perfekt pajskal som är enkelt att kavla ut och ger ett underbart krispigt och smakrikt resultat. Receptets bas av hirs och durra är rik på fibrer och protein, vilket skapar en robust och näringsrik deg. Tillsammans med havremjöl som är en bra källa till betaglukaner, B-vitaminer och mineraler, ger det dig en näringsrik pajdeg som passar utmärkt för alla sorters pajer.
Pajdeg
70 g da Carla Hirsmjöl
35 g da Carla Durramjöl
30 g da Carla Havremjöl
30 g majsstärkelse
15 g da Carla Tapiokamjöl
1,5 tsk Psylliumfröskal i pulver
½ tsk salt
80 g kallt smör, skuret i skivor
6 msk iskallt vatten
för söt paj:
15 g socker (strösocker, lönnsirap eller kokos)
Gör så här
I en matberedare, kombinera alla torra ingredienser. Tillsätt smöret och pulsa tills det blir "sandiga", ärtsmå bitar. Häll sedan i det iskalla vattnet med äppelcidervinägern. Fortsätt pulsa tills degen börjar gå ihop till en boll. Degen blir lite fuktig, men håller ändå sin form.
Kavla ut degen tunt (ca 0,5 cm) mellan två bakplåtspapper. Klä därefter en pajform med degen och forma den efter formen. Skär av eventuell överflödig deg för att skapa snygga kanter.
Låt formen med degen vila i kylen i minst en timme. Du kan låta den vila i upp till 24 timmar om du förbereder i förväg.
Värm ugnen till 200°C. Förgrädda pajskalet i 15-20 minuter. Fyll sedan med din favoritfyllning och baka tills fyllningen är genomgräddad, vilket tar cirka 30 minuter beroende på fyllningen.
Tips: Denna deg är utmärkt för både söta och salta pajer. Variationer i fyllning kan kräva justeringar i den andra gräddningstiden, så håll ett öga på pajen!