Pizzabotten
200 g (4 dl)Da Carla ekologiskt
Kikärtsmjöl
150 g (1½ dl) vatten
1 msk olivolja
2 tsk torkad oregano
Färsk tomatsås
1 stor välmogen tomat
¼ vitlöksklyfta
½ tsk torkad oregano
1 tsk olivolja
1 krm salt
Topping
1 stjälk grönkål
2 färska fikon
100 g chèvre
½ dl mandel
Svartpeppar
Olivolja
Gör så här
Värm ugnen till 200 °C
Blanda alla ingredienser till pizzabotten till en lös smet. Dela smeten i två lika stora delaroch bred ut till två pizzor ca 15 –20 cm i diameter och 3 mm tjocka Använd gärna en slickepott som blötes i lite vatten så går det lättare att bre ut smeten.
Grädda pizzabottnarna i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut pizzorna och höj temperaturen till 225 °C.
Skölj och skär tomaten i bitar, riv vitlöken och mixa allt ihop till en slät sås tillsammans med olivolja, oregano och salt. Bred tomatsåsen på pizzabottnarna
Skölj grönkålen och riv den i bitar från den tjocka mittnerven. Massera grönkålen med lite olivolja och lägg den på pizzorna. Skiva chèvreoch lägg på pizzorna.
Grädda pizzorna i mitten av ugnen i ca 5 minuter tills osten börjar smälta och kålen får fin färg.
Skölj och dela fikonen i bitar och lägg över pizzorna
Rosta mandlarna i en torr stekpanna tills de blir gyllene. Grovhacka mandlarna och strö över pizzorna.
Strö över lite nymald svartpeppar och ringla över lite olivolja och servera varmt.