Havrebas
3 dl da Carlas ekologiska nakenhavre
7 -10 dl vatten
1 kub grönsaksbuljong
Sallad
4-5 jordärtskockor
2 medelstora kålrabbi
2 stora morötter
Dressing
3 msk olivolja
Saften från 1 citron
Färsk dill, hackad, spara kvistar för garnityr
Salt och peppar efter smak
Gör så här
Koka havren: I en medelstor kastrull, kombinera vatten och grönsaksbuljong. Tillsätt nakenhavren. Koka upp och sänk sedan värmen.
Låt småkoka cirka 35 minuter. Under tiden förbered grönskakerna.
Förbered grönsakerna: Ta fram en stor skål för att samla alla grönsaker. Ansa, skala och skär kålrabbin i kvarter, sedan i tunna skivor och lägg dem i skålen. Skär morötterna julienne och lägg dem i skålen.
Koka upp lättsaltat vatten. Skala och skär jordärtskockorna i 3-5 mm tjocka skivor. För att förhindra missfärgning, placera skivorna i kallt vatten medan du arbetar. Förväll jordärtskockorna i lättsaltat kokande vatten i några minuter. Häll av vattnet och låt dem sedan ligga i kallt vatten tills du är redo att blanda dem i salladen.
Blanda dressingen: I en liten skål, kombinera olivolja, citronjuice, hackad dill, salt och peppar. Justera kryddningen efter smak.
Montera salladen: Blanda den avrunna havren med de förberedda grönsakerna och dressingen i en stor skål. Servera salladen i skålar eller på tallrikar och toppa med SOLMON® eller med lax. Garnera med dillkvistar.
Servera direkt och njut!