


Glutenfri Béchamelsås | med sojamjöl
ca 4 portioner
Med Da Carla Sojamjöl fixar du enkelt en glutenfri béchamel som är både krämig och har en god, nötig smak, plus att den är naturligt proteinrik. Denna sås passar perfekt i lasagne, gratänger eller som en mångsidig sås. Sojamjölets unika karaktär lyfts fram med svamp, rotfrukter, broccoli, blomkål, örter som rosmarin och timjan, eller söt karamelliserad lök.
ca 4 portioner
Med Da Carla Sojamjöl fixar du enkelt en glutenfri béchamel som är både krämig och har en god, nötig smak, plus att den är naturligt proteinrik. Denna sås passar perfekt i lasagne, gratänger eller som en mångsidig sås. Sojamjölets unika karaktär lyfts fram med svamp, rotfrukter, broccoli, blomkål, örter som rosmarin och timjan, eller söt karamelliserad lök.
ca 4 portioner
Med Da Carla Sojamjöl fixar du enkelt en glutenfri béchamel som är både krämig och har en god, nötig smak, plus att den är naturligt proteinrik. Denna sås passar perfekt i lasagne, gratänger eller som en mångsidig sås. Sojamjölets unika karaktär lyfts fram med svamp, rotfrukter, broccoli, blomkål, örter som rosmarin och timjan, eller söt karamelliserad lök.
Ingredienser:
30 g Smör (eller veganskt smör)
50 g Da Carla Sojamjöl (Innehåller hela 51,2 g protein per 100g!)
3 dl Mjölk (eller valfri växtbaserad dryck, t.ex. osötad sojadryck, havredryck eller mandeldryck)
Salt & vitpeppar
En nypa riven Muskotnöt
Gör så här
Smält smöret i en kastrull på låg värme. Rör ner Da Carla Sojamjöl tills det blandats väl.
Låt sjuda under omrörning i cirka 1 minut.
Tillsätt mjölken gradvis, vispa noga efter varje gång tills allt är slätt och klumpfritt.
Koka upp på medelvärme under omrörning. Låt sjuda i cirka 5 minuter, eller tills såsen tjocknat under omrörning.
Ta från värmen och smaka av med salt, svartpeppar och muskotnöt.