0
Gå vidare till innehåll
da Carla
Om oss
vårt sortiment
Recept
da Carla
Om oss
vårt sortiment
Recept
Om oss
vårt sortiment
Recept
Recept Vegansk Ricotta | med näringsjäst
Vegansk Tofu Ricotta med da Carla Näringsjäst och Äppelcidervinäger Bild 1 av
Vegansk Tofu Ricotta med da Carla Näringsjäst och Äppelcidervinäger
Vegansk Tofu Ricotta med da Carla Näringsjäst och Äppelcidervinäger

Vegansk Ricotta | med näringsjäst

0,00 kr
ca 4 portioner

Här är receptet på vår veganska tofuricotta! Snabb, enkel och helt växtbaserad. Denna mejerifria version är redo på 5 minuter och passar till det mesta. Se grundreceptet nedan och upptäck hur lätt det är att anpassa den efter dina önskemål.

Antal:
Lägg i kundvagnen
ca 4 portioner

Här är receptet på vår veganska tofuricotta! Snabb, enkel och helt växtbaserad. Denna mejerifria version är redo på 5 minuter och passar till det mesta. Se grundreceptet nedan och upptäck hur lätt det är att anpassa den efter dina önskemål.

ca 4 portioner

Här är receptet på vår veganska tofuricotta! Snabb, enkel och helt växtbaserad. Denna mejerifria version är redo på 5 minuter och passar till det mesta. Se grundreceptet nedan och upptäck hur lätt det är att anpassa den efter dina önskemål.


 

Ingredienser:

  • Cirka 400 g fast tofu

  • 4-5 msk da Carla Näringsjäst

  • 2 msk da Carla Äppelcidervinäger

  • 1 tsk salt (justera mängden för söta rätter)

Gör så här

  • Hacka/skär tofun grovt och lägg den i en matberedare eller en snabb mixer. Att pressa tofun innan är valfritt, men kan ge en fastare konsistens.

  • Tillsätt alla övriga ingredienser.

  • Mixa tills det blir en slät och krämig röra.

  • Använd din tofuricotta precis som du skulle använda vanlig ricotta – den passar perfekt i både söta och salta rätter, eller som pålägg/dipp. Kom ihåg att minska saltet om du ska använda den i söta sammanhang.

    Detta grundrecept är enkelt att variera för att passa just din måltid eller dina smakpreferenser:

  • Örtig & Fräsch: Blanda ner finhackade färska örter som basilika, oregano, persilja eller gräslök för en Medelhavskänsla.

  • Med Vitlök: Tillsätt 1-2 pressade vitlöksklyftor för en härlig kick – perfekt som pålägg eller i fyllningar.

  • Sötare Varianter: För desserter och bakverk, minska saltet och tillsätt 1-2 msk agavesirap, lönnsirap eller vaniljpulver.

  • Extra Krämig: Om du föredrar en lösare konsistens, mixa i en liten mängd neutral vegetabilisk mjölk (t.ex. osötad havre- eller sojamjölk), en matsked i taget.

  • Umami-boost: En touch av vit misopasta (ca ½-1 tsk) kan ge en djupare, mer komplex smak till salta rätter.

 

vårt sortiment

om oss

recept & inspiration