ingredienser
2 msk olivolja
1 stor vitlöksklyfta, fint riven
1 tsk torkad oregano
En generös nypa milda chiliflingor (valfritt)
1 msk kapris
salt
peppar
1 pkt da Carla minignocchi
1 rödlök
1 zucchini
400 g körsbärstomater, halverade
färsk basilika
för servering (valfritt)
1 pkt ricotta
1 citron, zest och juice
Gör så här
Förvärm ugnen till 220° C och förbered en bakform.
Blanda olivolja, riven vitlök, oregano, chiliflingor (om du önskar), hackad kapris, salt och peppar direkt i bakformen. Skär rödlöken i klyftor och zucchinin i tjocka skivor som sedan delas i fyra. Blanda ner lökklyftorna, zucchinin och minignocchin i bakformen med olivoljan och kryddorna tills allt är väl täckt.
Grädda i ugnen i 10 minuter.
Tillsätt halverade tomater efter 10 minuter och rör om. Fortsätt att grädda i ytterligare 15 minuter.
Under tiden, skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv zest och pressa saften från citronen. Blanda ricotta med citronzest och citronjuice. Smaksätt med salt och peppar.
Efter de 15 minuterna, rör om ordentligt i bakformen och grädda ytterligare 10 minuter.
Ta ut formen från ugnen, klicka över ricottablandningen och toppa med färsk basilika.