ingredienser
250 g champinjoner
70 g schalottenlök
140 g morötter
100 g ärtor (frysta går utmärkt)
1 påse Da Carla rostat helt bovete BOIL-IN-BAG
Rapsolja
Smör
2 Ägg
Persilja
Dill
Salt
Nymald svartpeppar
Gör så här
Finhacka schalottenlöken och fräs den i rapsolja tills den blir mjuk. Ställ åt sidan. Skiva champinjonerna och stek dem torrt i en panna till de minskar i volym. Avsluta med att steka dem i smör, tillsätt scharlottenlöken och salta efter smak.
Koka upp lättsaltat vatten, lägg i da Carlas rostade bovete BOIL-IN-BAG, sänk värmen till medellåg och koka i 15 minuter
Skär morötterna i tunna små stavar och smörstek dem snabbt så att de förblir krispiga. Salta efter smak.
Blanchera ärtorna i kokande vatten i 3 minuter.
Stek äggen enligt önskemål.
Sätt ihop din bowl: Lägg i de varma ingredienserna i en bowl, toppa med det stekta ägget, och strö över hackad persilja och dill. Avsluta med en nymald svartpeppar.