Glutenfri saffranskladdkaka | på havremjöl

0,00 kr
8-12 portioner | 175°

Den här glutenfria kladdkakan är skapad för julfika, glöggkvällar och lugna stunder inomhus. Med da Carla Havremjöl som bas får kakan sin mjuka, saftiga konsistens – naturligt tack vare havrens lösliga fibrer, inklusive betaglukan. Det ger en kaka som mättar skönt, håller energin jämn och samtidigt låter smakerna få ta plats. Havrens mildhet gör att resultatet blir balanserat och tryggt, precis så som en riktigt bra kladdkaka ska vara – tjock, kladdig och lätt att tycka om.

8-12 portioner | 175°

Den här glutenfria kladdkakan är skapad för julfika, glöggkvällar och lugna stunder inomhus. Med da Carla Havremjöl som bas får kakan sin mjuka, saftiga konsistens – naturligt tack vare havrens lösliga fibrer, inklusive betaglukan. Det ger en kaka som mättar skönt, håller energin jämn och samtidigt låter smakerna få ta plats. Havrens mildhet gör att resultatet blir balanserat och tryggt, precis så som en riktigt bra kladdkaka ska vara – tjock, kladdig och lätt att tycka om.


 

ingredienser

  • 90 g smör

  • 1 förpackning saffran (à 0,5 g)

  • 100 g vit bakchoklad

  • 2 ägg

  • Sötning motsvarande 1 dl strösocker

  • 2 dl da Carla Havremjöl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°C (över- och undervärme). Smörj en springform, cirka 20 cm i diameter.
    Vi gillar kladdkakor som är lite högre och extra kladdiga – men välj större form om du föredrar en tunnare kaka.

  • Smält smöret i en kastrull, ta av från värmen och rör ner saffranet.

  • Tillsätt chokladen och rör om tills den smälter i det varma smöret.

  • Blanda ägg och sötning i en skål. Rör ner smör- och chokladblandningen.

  • Tillsätt da Carla Havremjöl och rör tills smeten är jämn och slät.

  • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.

  • Låt kakan svalna i formen på galler. För bästa konsistens – låt den bli helt kall, gärna i kyl, så sätter sig den vita chokladen fint.

  • Servera till glöggfika eller julbordets dessert med vispgrädde och lingon. Enkel, trygg och precis lagom festlig.