ingredienser
90 g smör
1 förpackning saffran (à 0,5 g)
100 g vit bakchoklad
2 ägg
Sötning motsvarande 1 dl strösocker
2 dl da Carla Havremjöl
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C (över- och undervärme). Smörj en springform, cirka 20 cm i diameter.
Vi gillar kladdkakor som är lite högre och extra kladdiga – men välj större form om du föredrar en tunnare kaka.Smält smöret i en kastrull, ta av från värmen och rör ner saffranet.
Tillsätt chokladen och rör om tills den smälter i det varma smöret.
Blanda ägg och sötning i en skål. Rör ner smör- och chokladblandningen.
Tillsätt da Carla Havremjöl och rör tills smeten är jämn och slät.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt kakan svalna i formen på galler. För bästa konsistens – låt den bli helt kall, gärna i kyl, så sätter sig den vita chokladen fint.
Servera till glöggfika eller julbordets dessert med vispgrädde och lingon. Enkel, trygg och precis lagom festlig.