0
Gå vidare till innehåll
da Carla
Om oss
vårt sortiment
Recept
da Carla
Om oss
vårt sortiment
Recept
Om oss
vårt sortiment
Recept
Recept Glutenfri Kladdkaka | på kokosmjöl
KokosKladdkaka01.jpg Bild 1 av
KokosKladdkaka01.jpg
KokosKladdkaka01.jpg

Glutenfri Kladdkaka | på kokosmjöl

0,00 kr
8-12 portioner | 175°

Den här glutenfria kladdkakan med kokosmjöl är en kompakt och intensiv chokladupplevelse med en tydlig smak av kokos som verkligen kommer fram. Kokosmjölet ger både en unik, fyllig textur och en rik smak som gör kakan till något alldeles extra. Enkel att baka och perfekt kladdig – en favorit för alla som älskar kombinationen av choklad och kokos. Toppa gärna med grädde, bär eller en kula glass för att höja smaken ytterligare.

Antal:
Lägg i kundvagnen
8-12 portioner | 175°

Den här glutenfria kladdkakan med kokosmjöl är en kompakt och intensiv chokladupplevelse med en tydlig smak av kokos som verkligen kommer fram. Kokosmjölet ger både en unik, fyllig textur och en rik smak som gör kakan till något alldeles extra. Enkel att baka och perfekt kladdig – en favorit för alla som älskar kombinationen av choklad och kokos. Toppa gärna med grädde, bär eller en kula glass för att höja smaken ytterligare.

8-12 portioner | 175°

Den här glutenfria kladdkakan med kokosmjöl är en kompakt och intensiv chokladupplevelse med en tydlig smak av kokos som verkligen kommer fram. Kokosmjölet ger både en unik, fyllig textur och en rik smak som gör kakan till något alldeles extra. Enkel att baka och perfekt kladdig – en favorit för alla som älskar kombinationen av choklad och kokos. Toppa gärna med grädde, bär eller en kula glass för att höja smaken ytterligare.


 

ingredienser

  • 100 g smör

  • 3 ägg

  • 1 dl kokossocker

  • 50 g da Carla ekologiskt kokosmjöl

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 3 msk kakao

  • Ev. en nypa salt (valfritt)

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°C och smörj en springform på cirka 20 cm i diameter.

  • Smält smöret och låt det svalna något.

  • Vispa äggen för sig tills de blir luftiga.

  • Tillsätt kokossocker till äggen och vispa försiktigt tills blandningen är väl blandad.

  • Rör ner det smälta smöret, kokosmjölet, vaniljsockret, kakaon och eventuellt en nypa salt. Rör om tills smeten är jämn och utan klumpar.

  • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ungefär 9–12 minuter, beroende på hur kladdig du föredrar kakan.

  • Låt kakan svalna något innan servering och toppa med dina favorittillbehör.

 

vårt sortiment

om oss

recept & inspiration