mjuk pepparkaka | med ljust teffmjöl

0,00 kr
Ugn 175 °C

Upptäck hur enkelt det är att baka en mjuk och saftig glutenfri pepparkaka med vårt recept på pepparkaka med ljust Teffmjöl från da Carla. Denna kaka med naturlig sötningsmedel från färska dadlar och syrliga lingon, vilket skapar en rik och djup smak. Kombinationen av teffmjöl och tapiokamjöl ger fint textur, medan äggvitor som vispas till ett fast skum tillför fluffighet. Perfekt för säsongens fester eller som finfika för de kallare dagarna.

Ugn 175 °C

Upptäck hur enkelt det är att baka en mjuk och saftig glutenfri pepparkaka med vårt recept på pepparkaka med ljust Teffmjöl från da Carla. Denna kaka med naturlig sötningsmedel från färska dadlar och syrliga lingon, vilket skapar en rik och djup smak. Kombinationen av teffmjöl och tapiokamjöl ger fint textur, medan äggvitor som vispas till ett fast skum tillför fluffighet. Perfekt för säsongens fester eller som finfika för de kallare dagarna.


 

Deg

Till formen

  • da Carla ekologiskt ljust teff-mjöl

  • kallpressad kokosolja eller annat fast fett.

Gör så här

  • Hetta upp ugnen till 175 °c.

  • Smörj och ”bröa” en sockerkakform som rymmer ca 1 liter, med fett och teffmjöl.

  • Blanda dadlar och vatten i en kastrull. Koka i 2–3 minuter tills dadlarna mjuknat. Mixa blandningen slät med en stavmixer. Tillsätt lingon eller lingonsylt och rör om. Blanda i oljan och låt blandningen svalna något.

  • Blanda teffmjöl, potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda i en separat skål.

  • Separera äggvitor och äggulor. Vispa äggvitorna med elvisp tills ett styvt, vitt skum bildas.

  • Rör lite av dadel- och lingonblandningen i äggulorna. Tillsätt sedan resten av blandningen och rör ihop. Vänd sedan ner mjöl- och kryddblandningen och rör om till en jämn smet.

  • Vänd försiktigt ner en tredjedel av äggvitorna i taget i smeten. Överarbeta inte.

  • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Kontrollera med en provsticka – kakan ska vara torr i mitten.

  • Låt kakan vila i formen i ca 5 minuter.

  • Stjälp upp kakan på ett galler och låt svalna under en bakduk. Frys in det som inte äts inom ett dygn.