1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 portabellosvampar
7 ½ dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong utan spår av gluten och mjölk
2 msk olivolja
2 ½ dl da carla ekologiska teff-korn
2 dl (alkoholfritt ) vitt vin
1-2 stjälkar grönkål
några kvistar färsk timjan
salt och nymald svartpeppar
Gör så här
Skala och hacka schalottenlök och en vitlöksklyfta
Ansa portabellosvamparna och dela en av dem på hälften. Hacka upp en halv protabellosvamp och spara resten till senare.
Koka upp vatten och tillsätt grönsaksbuljongen.
Hetta upp 1 msk av olivoljan i en tom gryta på medelstark värme och låt lök, vitlök och svamphack svettas under omrörning tills löken blivit mjuk.
Tillsätt teffkornen och blanda om ordentligt.
Tillsätt vinet och låt det koka in i kornen under omrörning.
Tillsätt buljongen i omgångar, ca 1 dl åt gången och låt vätskan koka in under omrörning.
Förbered svamp och grönkålstoppingen genom att skölja grönkålen noga och riva den i bitar från den tjocka nerven i mitten.
Skala och skiva den andra vitlöksklyftan tunt.
Skiva resten av svampen i strimlor och skölj och finstrimla timjan.
Hetta upp 1 msk av oljan i en stek panna på medelvärme och låt vitlök, svamp, grönkål och timjan stekas.
Smaka av teffotton och toppingen med salt och peppar och servera direkt.